Desert chec cu banane si ciocolata

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 29 Ian 2018 | 7071 vizualizari

 

Aveti banane foarte coapte si nu mai vine sa le mancati? Iata solutia!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 200 g ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane si ciocolata:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele.

Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă. Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe.

Cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Batem spumă gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm laptele călduț în care am topit untul. Adăugăm bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută. Adăugăm albușurile bătute cu un praf de sare și amestecăm ușor cu o lingură.

Împărțim compoziția în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Presărăm ciocolata, apoi cu o furculiță amestecăm ușor.

Se dă la cuptor pentru 35-40 minute. De preferat a se servi după ce se va răci.
Eu nu am avut răbdare și am facut pozele când încă era cald, de frică să nu se mănânce repede tot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)